четвер, 7 вересня 2017 р.

Календарне планування з інформатики 8-9 класи 2017-2018 н.р.

Під час каледарного планування в цьому році серед вчителів-інформатиків виникло багато суперечок    у правильності обраних тем. 

Пропоную деякі думки  з цього приводу:

1) Вчитель може регулювати обсяг та глибину вивчення матеріалу; головне, щоб було забезпечено досягнення учнями вказаних у програмі результатів навчання. Для досягнення цієї мети, якщо вчитель вважає за потрібне, певний матеріал може вивчатися і в більш молодших класах, ніж зазначено в програмі. 
Джерело: Методичні рекомендації вивчення інформатики у 2017-2018 році https://drive.google.com/file/d/0B IkFwlonPMvSGFTY3VEWWpXeFU/view usp=sharing)

2) В зв’язку з виходом нової навчальної програми для 5-9 класів часто серед вчителів стали виникати суперечки по тому, яке ж календарно-тематичне планування актуальне. І часто з цим питанням звертаються до мене говорячи, що напевно Ваше плаування не актуальне. Дійсно в представленому плануванні немає тих тем, які передбачені в новій програмі, АЛЕ дане планування АКТУАЛЬНЕ. Поясню... В мене виникло питання навіщо ж ми вчителі обирали на репозитарії підручники для 9 класу (це було до виходу нової прогорами), якщо вони не встигли вийти, а вже не актуальні. Тоді з цим питанням я звернувся в Міністерство освіти і науки України, а саме, до Наталії Володимирівни ( за адресою n_beskova@mon.gov.ua) після чого я отримав відповідь від МОН (правда від Кудренко Б.В. (b_kudrenko@mon.gov.ua)), що зміни в новій програмі починаються вступати в дію наступним чином: спочатку лише для 5 та 6 класу (2017-2018 н.р.), далі для 7 класу (2018-2019 н.р.), далі для 8 класу (2019-2020 н.р) і лише потім для 9 класу (2020-2021 н.р.). Ось чому дане календарно-тематичне планування є актуальним для 2017-2018 н.р.
                                                                                        

Джерело: http://vsimppt.com.ua/lessons/plan/9klas

Немає коментарів:

Дописати коментар