пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

Побудова графіків і гістограм.

 Мета роботи: закріпити навички створення діаграм.
 Завдання 


Рис. 2. Готова гістограма
У здорової людини потреба в білках, жирах і вуглеводах стано­вить відповідно 12, 60 та 28% від маси спожитих продуктів. Ви­значте, наскільки узгоджується з цією потребою сніданок, який складається з сирників зі сметаною, білого хліба з бутербродним маслом та кави, а також зобразіть наочно калорійність складо­вих сніданку.
Хід виконання
1.     Побудуйте таблицю хімічного складу та енергетичної цінності страв (продуктів), поданих на сніданок (рис. 1).

2.     У клітинки С8, D8, Е8 уведіть формули для обчислення загаль­ної кількості білків, жирів і вуглеводів, споживаних під час сніданку.
3.     Визначте тип діаграми, за якою можна буде з'ясувати, чи відповідає цей сніданок потребі людини в білках, жирах і вуглеводах. Скористайтесь алгоритмом вибору типу діаграми, врахувавши, що залежності між двома числовими величинами немає, а частка значень у загальній сумі важлива (Рекомендовано Кругову діаграму). Зробіть висновок щодо відповідності сніданку потребам лю­дини у білках, жирах і вуглеводах.
5.     Для наочного відображення калорійності страв, поданих на сніданок, побудуйте гістограму за діапазоном B3:B8;F3:F8.
6.     Відформатуйте отриману гістограму за допомогою контекст­ного меню її елементів (рис. 2). Збережіть файл.

Немає коментарів:

Дописати коментар