Мета роботи: закріпити навички створення діаграм.
Завдання
Рис. 2. Готова гістограма
У здорової людини потреба в білках,
жирах і вуглеводах становить відповідно
12,
60 та 28% від маси спожитих продуктів. Визначте, наскільки узгоджується з цією потребою
сніданок, який складається з сирників
зі сметаною, білого хліба з бутербродним маслом та кави, а також зобразіть наочно калорійність складових сніданку.
Хід виконання
1. Побудуйте таблицю хімічного складу та енергетичної цінності страв (продуктів), поданих на сніданок (рис. 1).
2.
У клітинки С8, D8, Е8 уведіть формули для обчислення загальної кількості білків, жирів і вуглеводів,
споживаних під час сніданку.
3.
Визначте тип діаграми, за якою можна буде з'ясувати, чи відповідає цей сніданок потребі
людини в білках, жирах і вуглеводах. Скористайтесь алгоритмом вибору типу діаграми, врахувавши, що залежності між двома числовими величинами немає, а частка значень у
загальній сумі важлива (Рекомендовано Кругову діаграму). Зробіть висновок щодо відповідності сніданку
потребам людини у білках, жирах і
вуглеводах.
5. Для наочного відображення калорійності
страв, поданих на сніданок, побудуйте гістограму за
діапазоном B3:B8;F3:F8.
6. Відформатуйте отриману гістограму за
допомогою контекстного меню її елементів (рис. 2). Збережіть файл.
Немає коментарів:
Дописати коментар